Petti

Petti (Bera, 1973)

09 petti

Beran sortutako abeslari eta gitarrajole nafar honek ibilbide luzea egin du musikagintza. Bere estiloan nabarmenak hainbat musikaren eraginak rock, folk-rock, post-rock, rhythm and blues eta country-arenak, besteak beste. Batik bat bakarka dabilen arren, hainbat kolaborazio egin izan ditu, esaterako, Anari, Txuma Murugarren, Barrence Withfield edota Rafa Ruedarekin. Nigan, ispilu batean bezala ez da idazle batekin elkarlanean sortu duen lehen ikuskizuna. Izan ere, 2013an Harkaitz Canorekin eta Joxan Goikoetxea musikariarekin taularatu zuen Ilargiaren alde erantzian izeneko emankizuna.

 

Diskografia (bakarka)

  • 1999 Amets Bat
  • 2001 Arrazoiak
  • 2002 Etxeko Uzta
  • 2006 Hauxe
  • 2007 On
  • 2008 Awañak
  • 2014 Astirtitan

 

Diskografia (elkarlanean)

  • 2003 Anari eta Petti
  • 2009 Barrence Withfield eta Petti and the Bloodyhotsak
  • 2011 Xabi eta Petti
  • 2015 Ilargiaren alde erantzian
  • 2016 Petti and Etxeko uzta: Hotzikarak

 

Kolaborazioak

  • 2002 Nafarroa, hitza dantzan
  • 2002 Bonberenea oztopo guztien gainetik
  • 2005 Ehungarrenean hamaika. Lauaxeta
  • 2009 Oroitzapenerako kantak III
  • 2011 Beltza. Bye, bai, Cash
  • 2013 Imanol Urbieta, bakarrik eta libre
  • 2014 Lou Reed, mila esker
  • 2015 Kantuz 1965-2015. Memoria eta desira

Bideoa

Elkarrizketak

2019 © copyright
Donostia Kultura Donostiako udala