James Rhodes

James Rhodes (Londres, 1975)

22_james rodes_davebrown. stm_ 5

James Rhodes gaur egungo piano­jotzaile bakarlari handienetako bat da, bai eta musika klasikoaren eraberritzaile handi bat ere. Protagonista izan da BBCrako eta Channel 4erako dokumentaletan, The Guardianen idazten du, eta piano­errezitalak ematen ditu mundu osoan zehar. Instrumental dute izenburu haren memoriek. Epaitegi Nagusiak lan horren gainean zegoen betoa kendu zuenean eman ziren argitara Erresuma Batuan. Musikaren ahalmen terapeutikoaz egindako aitorpen sutsua da, eta auzi liluragarriak jorratzen ditu musika klasikoaren aribideaz, azalduz nola eta zergatik alda ditzakeen gure bizitzak musika horrek.

 

Diskografia

  • 2009 Razor Blades, Little Pills and Big Pianos (Signum Records)
  • 2010 Now Would All Freudians Please Stand Aside (Signum Records)
  • 2010 Bullets and Lullabies (Warner Music)
  • 2012 JIMMY: James Rhodes Live in Brighton (Signum Records)
  • 2014 5 (Instrumental Records)
  • 2015 Inside Tracks - the mix tape (Instrumental Records)

Bideoa

Elkarrizketak 

2019 © copyright
Donostia Kultura Donostiako udala Donostia 2016