Jose Ignazio Ansorena

Jose Ignazio Ansorena (Donostia 1953)

jose_inazio_ansorena

Filosofia eta Letretan lizentziatua, Donostiako Txistulari Taldeko Zuzendari, irakasle, idazle da. Oso pertsonaia polifazetikoa da, besteak beste, Txirri, Mirri eta Txiribiton euskal pailazo hirukote ezagunenaren fundatzaile eta partaidea da. 

Diskografia

  • 1991 Ansorenatarren danbolina
  • 1993 Txistu hotsak
  • 1994 Le Basque
  • 1995 Haize hegoa
  • 1996 Gipuzkoako soinu zaharrak
  • 2004 Ansorena-Senperena: Chillida lekutik
  • 2009 Tomás Garbizu: el txistu y el teclado

Idazlanak

  • 1983 Emeki Itxaropendutako Egunkaria
  • 1995 Iztueta-Albénizen Musika Bilduma
  • 1995 Cancionero Popular Vasco
  • 1995 Euskal Kantak
  • 2001 Mirri eta biok
  • 2001 Gloria
  • 2003 Pailazoen eskuliburua

Sariak

  • 1979 I. Txistulari Bakarreko Txapelketa
  • 1982 Felipe Arrese-Beitia poesia lehiaketa
  • 2002 Euskal Herriko Txistularien Elkarteak bere Urrezko Domina

Elkarrizketak 

Iritzia

2019 © copyright
Donostia Kultura Donostiako udala Donostia 2016